Skt. Petersborg har før i tiden været Ruslands hovedstad og byen er Ruslands mest europæiske by og og fyldt med seværdigheder, Den oprindelige arkitekturen er utroligt smuk og flot, der skyldes at byen i sin tid blev bygget af zarer og dette er blandet med arkitekturen fra det gamle Sovjetunionen giver en helt speciel stemning man sent vil glemme. Oplev de smukke seværdigheder i Skt. Petersborg og oplev Rusland, et land, som er fyldt med kontraster.

Bolognas historie går tilbage til ca. 1000 før Kristus, hvor der dukker spor op efter en stenalderboplads. Senere bliver der bygget en førende etruskisk by Felsina, som ca. 200 f.Kr. bliver erobret af og underlagt Rom som Colonia Bononia, hvor to af de ro-merske hovedveje krydser. I middelalderen udvikler byen sig kraftigt; dels p.gr.a. handel, dels p.gr.a. det i 1088 nyoprettede universitet, der tiltrak adskillige 1000 studenter fra hele Europa. For at huse de mange tilrejsende besluttede byens styrende råd, at alle huse kunne bygges ud over fortovene, bare man sørgede for at en mand til hest kunne passere. Herved blev grunden lagt til de kilometervis af overdækkede fortove, som faktisk betyder, at man kan shoppe selv i regnvejr, og lidt kølighed i den varmeste periode. Historien er baggrund for byens folkelige kælenavn: La rossa, la ricca e La dotta, som henviser til de røde huse, den rige (i økonomisk og kulinarisk forstand) og den lærde.

Firenze historie går tilbage til etruskertiden, og var sidenhen en romersk koloni. I den sene middelalder oplever byen et gevaldigt opsving baseret på handel, og byens handelsstand bliver grundlaget for hele renæssancen med dens nytænkning og op-gør med bl.a. pavedømmet. Det centrale Firenze er et stort museum med verdenskendte kunstværker i det fri og indendørs på diverse museer. Et besøg på Ufficio museet er – ligesom il Duomo St Maria dei Fiori - et must for førstegangsbesøgende. At slentre rundt i den gamle by-midte giver et historisk sus, og krydser man Arno floden ad den gamle Ponte Vecchio til St Spirito kvarteret, kan man besøge små værksteder, hvor gamle håndværk sta-dig udøves. Når benene har ydet deres, kan det anbefales at sætte sig på Piazza Sig-noria overfor det gamle rådhus og tænke over, at lige præcis her blev det samfund, vi kender i dag grundlagt, da handelsstanden sprængte gamle normer og søgte nye veje og løsninger.

Danmark er i rigsfællesskab med Grønland og Færøerne; en historisk konstellation som overlever trods de forskelligheder, de tre områder besidder. Færøerne havde en dyb økonomisk krise i 1990’erne, hvor ca. 10% af befolkningen udvandrede til primært Danmark. Med en ukuelig optimisme blev samfundet genstartet, og adskillige initiativer så dagen lys simpelthen fordi, noget skulle man gøre. I dag er øerne i en kraftig økonomisk fremgang, dels baseret på det traditionelle er-hverv fiskeri, hvor man opdrætter nogle af de bedste laks i verden (vores fiskehandler siger kategorisk, at det er de bedste!), nye serviceerhverv og designer produkter. Hvis I er fleksible rejser vi fra København om morgenen ca. kl. 7 og rejser fra øerne næste aften kl. 20; m.a.o. får I to fulde dagen med Nordatlantiske oplevelser og kun en overnatning.

Nordnorge er kun få timers flyvning fra København, og i vinterhalvåret er der fine muligheder for at se Nordlys flaksende over himmelvælvet. Giv dine medarbejdere en helt anderledes storslået oplevelse, som dels binder dem tættere sammen omkring en fantastisk oplevelse, dels bibringer dem en følelse af, at de er højt værdsatte. På under 36 timer kan I få den enestående oplevelse om at være sammen om noget helt specielt; en vinteroplevelse i sne, mørke og under det fantastiske Nordlys. Afhængigt af flytider kan turen udvides med en tur på snescooter ud i det arktiske vinterlandskab

GODE FIRMAREJSER FOR DE TRAVLE

NORGE – NORDLYSEVENTYR FOR GRUPPER

Vi tilbyder en dejlig tur på 8 dage og 7 overnatninger og der indgår 4* hoteller med morgenmad og aftensmad. Sicilien er et land, der giver sine besøgende en utrolig rejseoplevelse, hvor det er umuligt at ikke forelske sig i denne ø. Siden antikken har det været et krigsland og erobringer, alle de mennesker, der har levet gennem århundrederne uden at efterlade spor af deres kunstneriske, arkitektoniske og kulinariske kultur. Det var netop foreningen og blandingen af mange mennesker med mange forskellige, der med tiden skabte en unik kunstnerisk, arkitektonisk og kulturel arv. Udover den fantastiake oplevelser er der også Etna, den største aktive vulkan i Europa. Tjek det detaljerede rejseprogram som er vedhæfter som PDF

Der er rigtigt hyggeligt Island om sommeren og der er mange lyse timer Vi har inkluderet transfer til/fra hotel, et godt hotel med morgenmad og nogle gode udflugter.

Der er hyggeligt i Island om vinteren. Reykjavik frister med gode oplevelser og god mad. Vi har inkluderet transfer til/fra hotel, et godt hotel med morgenmad og nogle gode udflugter.

Oplev Island uden for sæsonen, I bor i Reykjavik med den gode natteliv og i Vik, der et godt udgangspunkt for at opleve Den gyldne cirkel og Skaftafell nationalpark, Den sorte strand ved Reynisfjaras Du får Fly Bil 4 nætter på 3* hotellet med morgenmad

  • Destination:
  • Priser fra: 7,990kr.

Oplev Island om vinteren. På denne 5 dages tur , hvor der indgår en "firhulstrækker" og 2 nætter i Reykjavik og 2 nætter i Vik, hvor der er gode muligheder for nordlys.