for arrangementer som julefrokost, sommerfest, team-building oplevelser og lignende.  Aktiviteter som værdsættes og huskes. Men hvorfor ikke overveje et arrangement som kun 36 timer kan give Jer en  enestående oplevelse om at være sammen om noget helt specielt – noget som de færreste vil opleve alene eller med deres familier. Giv dine medarbejdere en […]

Danmark er i rigsfællesskab med Grønland og Færøerne; en historisk konstellation som overlever trods de forskelligheder, de tre områder besidder. Færøerne havde en dyb økonomisk krise i 1990’erne, hvor ca. 10% af befolkningen udvandrede til primært Danmark. Med en ukuelig optimisme blev samfundet genstartet, og adskillige initiativer så dagen lys simpelthen fordi, noget skulle man gøre. I dag er øerne i en kraftig økonomisk fremgang, dels baseret på det traditionelle erhverv fiskeri, hvor man opdrætter nogle af de bedste laks i verden (vores fiskehandler siger kategorisk, at det er de bedste!), nye serviceerhverv og designer produkter. Hvis I er fleksible rejser vi fra København om morgenen ca. kl. 7 og rejser fra øerne næste aften kl. 20; m.a.o. får I to fulde dagen med Nordatlantiske oplevelser og kun en overnatning.

Island er stadig et relativt ukendt rejsemål for de fleste danskere, selv om det ligger kun 3 timer med fly fra København. Men det ligger så tilpas langt mod nord, at sommerhalvåret giver lysere nætter end her, medens vinterhalvåret er decideret mørkere med flaksende nordlys på nattehimlen; et fænomen som kun meget få har oplevet på vore breddegrader. Samtidig er landskabet meget kontrastfyldt til det danske, idet lavamarker, udslugte vulkaner og varmekilder præger det ofte ørkenlignende landskab. På denne rejse opleves det særprægede islandske landskab såvel langs kysten som inde i indlandet, hvor vi skal overnatte på et mindre hotel i god afstand fra nærmeste (lille) bysamfund. Selvfølgelig er naturoplevelser som nordlys afhængige af relativt klart vejr, men inde i landet væk fra kysten er dette sjældent et problem – og skulle det endelig være, så er dette at sidde i en varm pool i en snestorm ikke en ringe oplevelse heller. Dette er for de fleste i al fald grænseoverskridende.

Firenze historie går tilbage til etruskertiden, og var sidenhen en romersk koloni. I den sene middelalder oplever byen et gevaldigt opsving baseret på handel, og byens handelsstand bliver grundlaget for hele renæssancen med dens nytænkning og opgør med bl.a. pavedømmet. Det centrale Firenze er et stort museum med verdenskendte kunstværker i det fri og indendørs på diverse museer. Et besøg på Ufficio museet er – ligesom il Duomo St Maria dei Fiori - et must for førstegangsbesøgende. At slentre rundt i den gamle bymidte giver et historisk sus, og krydser man Arno floden ad den gamle Ponte Vecchio til St Spirito kvarteret, kan man besøge små værksteder, hvor gamle håndværk stadig udøves. Når benene har ydet deres, kan det anbefales at sætte sig på Piazza Signoria overfor det gamle rådhus og tænke over, at lige præcis her blev det samfund, vi kender i dag grundlagt, da handelsstanden sprængte gamle normer og søgte nye veje og løsninger.

Bolognas historie går tilbage til ca. 1000 før Kristus, hvor der dukker spor op efter en stenalderboplads. Senere bliver der bygget en førende etruskisk by Felsina, som ca. 200 f.Kr. bliver erobret af og underlagt Rom som Colonia Bononia, hvor to af de ro-merske hovedveje krydser. I middelalderen udvikler byen sig kraftigt; dels p.gr.a. handel, dels p.gr.a. det i 1088 nyoprettede universitet, der tiltrak adskillige 1000 studenter fra hele Europa. For at huse de mange tilrejsende besluttede byens styrende råd, at alle huse kunne bygges ud over fortovene, bare man sørgede for at en mand til hest kunne passere. Herved blev grunden lagt til de kilometervis af overdækkede fortove, som faktisk betyder, at man kan shoppe selv i regnvejr, og lidt kølighed i den varmeste periode. Historien er baggrund for byens folkelige kælenavn: La rossa, la ricca e La dotta, som henviser til de røde huse, den rige (i økonomisk og kulinarisk forstand) og den lærde.