MADLAVNINGSKURSUS I BOLOGNA

Firenze historie går tilbage til etruskertiden, og var sidenhen en romersk koloni. I den sene middelalder oplever byen et gevaldigt opsving baseret på handel, og byens handelsstand bliver grundlaget for hele renaissancen med dens nytænkning og opgør med bl.a. pavedømmet.

Det centrale Firenze er et stort museum idet de velkendte kunstværker befinder sig såvel indendørs på diverse museer som i det fri. Et besøg på Ufficio museet vil nok – ligesom domkirken St Maria dei Fiori – være et must for førstegangsbesøgende, men bare det at slentre rundt i den gamle bymidte er en historisk oplevelse. Ponte Vec-chio fører over Arno floden til St Spirito kvarteret, hvor mange gamle håndværk sta-dig udøves i små værksteder.

Firenze rummer et stort marked Mercato Centrale, som præsenterer den lokale pro-duktion af fødevarer på fornemmeste vis; og omkring er der et stort gademarked med lædervarer, design m.m. Når benene har ydet deres, kan det anbefales, at man slår sig ned på Piazza Signoria, som stadig har middelalderpræget over sig.

Siddende overfor det gamle rådhus kan man tænke over, at lige præcis her blev det samfund vi kender i dag grundlagt, da handelsstanden sprængte gamle normer og søgte nye veje og læsninger.