Når tanken går på mad, ost og vin kommer mange til at tænke på Italien, for hvad er bedre ? Smukke landskaber, skøn vin og gamle kulturbyer med masser af atmosfære og gode restauranter. Derfor kan vi i 2023 tilbyde en tur, hvor I får fly, et godt hotel og en dags madlavningskursus "Fra marked til bord" sammen med en erfaren kok. Desuden kan vi i samarbejde med sweet image, der er en importør/vinhandler i Helsingør tilbyder nogle virkelige gode ture til Italien i små grupper på højst 15 deltager, hvor I sammen med en dansk guide besøger udvalgte vinproducenter, man bor på gode hoteller i området, og der indgår også mad (i følge program). Turene går i 2023 til Piemonte, Emilia Romagna og Toscana.

Bolognas historie går tilbage til ca. 1000 før Kristus, hvor der dukker spor op efter en stenalderboplads. Senere bliver der bygget en førende etruskisk by Felsina, som ca. 200 f.Kr. bliver erobret af og underlagt Rom. I middelalderen udvikler byen sig kraftigt; dels p.gr.a. handel, dels p.gr.a. det i 1088 nyoprettede universitet, der tiltrak adskillige 1000 studenter fra hele Europa. For at huse de mange tilrejsende besluttede byens styrende råd, at alle huse kunne bygges ud over fortovet; bare man sørgede for, at en mand til hest kunne passere. Herved blev grunden lagt til de kilometervis af overdækkede fortove eller arkader, som faktisk betyder, at man kan shoppe selv i regnvejr, og giver lidt kølighed i den varmeste periode. Selv om Bologna i perioder var underlagt forskellige fyrstehuse og Kirkestaten, så fik byen meget tidligt en slags folkevalgt styre og en socialistisk profil, der stadig gør sig gældende i dag. I St. Petronio katedralen kan man bl.a. se et stort maleri, der gengiver Dante’s Gud-dommeligee Komedie, som beskriver efter-livet i det hinsides, hvor menneskene alt efter deres opførsel i det jordiske live fordeles i underverdenen eller paradiset. Maleren Giovanni di Modena havde et udestående med en kardinal, som blev indmalet i helvede iført kardinaldragt – stort set ved siden af Muhammed (!). Historien er baggrund for byens folkelige kælenavn: La grassa, La rossa e La dotta; kan oversættes til: Den fede (det rige, fyldige køkken), de røde hustage og den lærde.

Her er muligheden for at stifte bekendtskab med hele paletten af italienske fri-stelser, når vi besøger de steder, hvor parmaskinken og pølsemageri er i højsædet, osterier der fremstiller parmesanost, møde den rigtige balsamico i Mo-dena, som er helt anderledes end den moderne eddike, man normalt præsen- præsenteres for; tro os, der er en enorm forskel såvel smagsmæssigt som ikke mindst prismæssigt. Endelig skal vi tilbringe en dag på vingården La Tosa, hvor vi skal følge fremstillingsprocessen fra mark til flaske, se vinmuseet og til slut på køkkenbesøg med madlavning, der ender med en fantastisk dinner. På rejsen tilbringer vi 2 nætter i provinsbyen Cremona og 1 i Bologna, hvor et besøg i markedskvarteret Quadrilatero er en selvfølge; her kan man virkelig forstå, hvorfor Bologna bliver kaldt italiensk gourmet hovedstad.

Ved foden af Alperne ligger de meget spændende vinområder Barolo og Barbaresco, der er kendetegnet ved kraftige meget velsmagende rødvine. Med udgangspunkt i Alba besøges 3 ypperlige familiedrevne vingårde, hvor det er familierne selv, der tager imod. På vandringer i vinmarkederne får vi et godt indblik i, hvor meget jordbund, solindfald og fugtighed betyder for det endelige resultat. Vinene fra samme mark, hvor halvdelen består af leret jord, og den anden halvdel af sandet jord, kan være endog meget forskellige. Vinbønderne koncentrerer sig om. at kombinere de forskellige faktorer med det ene formål at producerer vine af højeste kvalitet; det er en spændende verden, som vi får indblik i. På vej til den sidste overnatning i Torino besøger vi en producent af kvalitets-chokolade.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i en af vores vinrejser, har vi fundet en udbyder at kør-selv rejser på Sicilien hvor der indgår 3 vinsmagninger Turen udgår fra Catania og går rundt på Sicilien, f.eks. Syragusa, Modica, Noto. Ragusa og Agriento En virkelig god og overalt kan du spise godt men samtidig kan du opleve Siclliens mange templer fra forhistoriske tider samt Etna. I overnatter på udvalgte 4* hoteller.